LE MARCHE BLOG

reis

In dit blog maken we -om praktische redenen- onderscheid tussen de “noordelijke Marche”, bestaande uit de provincie Pesaro-Urbino plus de provincie Ancona. De “centrale Marche”, dat is de provincie Macerata. De “zuidelijke Marche”, die omvat de provincies Fermo en Ascoli Piceno.

Le%20Marche%20Blog%20LM


De provincie Pesaro-Urbino in de “Noordelijke Marche" is onder andere bekend om de cultuurstad Urbino, de kustplaats Fano en Pergola, die de beroemde Bronzi Dorati huisvest.

Naar Urbino
0 EU-IT-AN-3240145699

De provincie Ancona in de “Noordelijke Marche" is bekend om de hoofdstad Ancona waar de veerboten naar Griekenland vetrekken, de onder Ancona gelegen Riviera del Conero, de badplaats Senigallia, Serra de’ Conti, Fabriano en veel meer.

Naar Riviera del ConeroNaar Serra de' Conti
Macerata%20map

De provincie Macerata ligt in wat wij noemen "de Centrale Marche” en is bekend om de hoofdstad Macerata, universiteitsstad en toneel voor het beroemde Opera Festival. Treia, de stad met zijn middeleeuwse stadsmuren en het betoverend uitzicht. Verder door Urbisaglia, met zijn prachtige Romeinse opgravingen en Matelica, de stad van de Verdicchio di Matelica. Er is veel te zien in “onze” provincie.

Naar Matelica
Provincia_di_Ascoli_Piceno%2024

De provincie Ascoli Piceno in de  “Zuidelijke Marche” kenmerkt zich door het berglandschap dat uitmondt in de Adriatico. Met plaatsen als Ascoli Piceno, Offida en de badplaats San Benedetto del Tronto.

Naar Ascoli Piceno