LE MARCHE BLOG

spijs

Pasta en pizza, wie kent ze niet. De Italiaanse keuken telt tientallen soorten pasta, veelal alleen regionaal bekende varianten. Gemaakt van bijzondere soorten meel of met bijvoorbeeld kristal helder bergwater en in allerlei vormen. Iedere vorm is perfect geschikt voor een speciale saus. Iedere variant uit eigen gebied is natuurlijk de beste! Over pizza kunnen de Italianen uren praten. Hun eigen pizzeria heeft natuurlijk de beste bodem en gebruikt de beste ingrediënten! Dan hebben we het nog niet eens over olijfolie. De beste olijfolie komt natuurlijk uit ….. (eigen regio) en dan alleen bij ….. (eigen leverancier)! De Italianen maken niet alleen smakelijk eten, maar kunnen er ook hartstochtelijk over praten!

Le%20Marche%20Blog%20LM


Le Marche blog neemt u mee naar het lekkere van Le Marche: het eten en de ingrediënten die ervoor gebruikt worden. Geniet met ons mee.

_Z7B2043_DxO%20BL

Olijfolie

Wellicht het belangrijkste ingrediënt van de Italiaanse keuken. Per jaar gaan er liters doorheen. Iedere regio heeft de beste olie, vindt men. In Le Marche kent men de "Olive Ascolane", gevulde olijven uit Ascoli Piceno in het zuiden. Lees hier hoe een olijfolieproducent in Ancona van de ascolana olijf juist schitterende olijfolie maakt.

Lees meer
DSCF6945_1%20c_DxO

Salame en meer

In Italië zijn er diverse soorten worsten en vleesproducten. Neem de “Salame”. Deze Italiaanse specialiteit wordt in heel Italië geproduceerd. Iedere regio heeft haar eigen salame met speciale ingrediënten, maar de basis is bijna altijd puur varkensvlees. Lees hier over een worstenmaker in Le Marche.

Lees meer
_Z7B1353_DxO%20LB_DxO%20PS

Honing 

Om te laten zien hoe in Le Marche heerlijke en verantwoorde honing wordt gemaakt bezochten we Luca Bianchi. Hij onderhoudt zijn, vlakbij Fabriano gelegen land, op natuurlijke wijze. Dit zorgt ervoor dat de bijen optimaal hun honing kunnen maken. En daar komt veel bij kijken.

Lees meer