LE MARCHE BLOG

riviera del conero

De Riviera del Conero is de kust bij de berg Monte Conero waar je mooie zand- en kiezelstrandjes kunt bezoeken. Dit gebied is buiten Italiƫ bijna niet bekend en dat is jammer, want vanaf de kustweg heb je goed zicht op de prachtige strandjes die aan de Adriatische zee liggen. De meeste strandjes kun je bezoeken door met de auto over kronkelweggetjes af te dalen en een parkeerplaats te zoeken. Als je hier geen zin in hebt, kun je ook je auto bij de kustweg parkeren en met een bus naar het strand gaan. Zeker in augustus is deze optie vaak een stuk relaxter.

Niet alle strandjes kun je bezoeken met de bus of auto. Sommige strandjes zijn heel paradijselijk alleen te bereiken met een bootje of te voet. Als je zelf kunt varen, kun je een bootje huren in een van de dorpjes die langs de kust liggen, bijvoorbeeld in Portonovo, Sirolo en Numana. Het is natuurlijk ook mogelijk om je vanaf deze dorpjes naar een strandje te laten brengen. Sommige verhuurders bieden ook een tocht aan langs de kust, bijvoorbeeld in Portonovo. Een absolute must wanneer je de Riviera del Conero vanaf het water wil bewonderen.

De Riviera del Conero zelf is ook prima per voet te ontdekken. De geoefende wandelaar kan prachtige wandelingen maken langs de kliffen en in de bossen van de Monte Conero. Een echte aanrader is het uitkijkpunt Belvedere. Hier heb je een mooi uitzicht over de bekendste baai van de Riviera del Conera de "Due Sorrele", oftewel de twee zusters. Genoemd naar de tweedelige rotsformatie in het water.

Naast de prachtige natuur en stranden staat de Riviera del Conero ook bekend om de leuke plaatsjes waar je heerlijk kunt eten. Wil je na een intensieve wandeltocht even bijkomen en genieten van de wilde mosselen uit het gebied? Kies dan voor het havenstadje Portonovo. De mosselen worden in de baai van Portonovo gevangen en direct naar de markten en restaurantjes in het dorp gebracht. Heel veel verser dan dit krijg je het niet. Sirolo is een ander dorpje in het gebied dat uitkijkt op de Monte Conero en de Riviera. Dit is misschien wel het mooiste dorpje om te bezoeken met haar volledig opgeknapte middeleeuws centrum. Als er nog tijd over is, is ook het dorpje Numana aan te raden.

_Z7C1131_DxO%2024


We raden aan de tocht door de Conero te beginnen vanuit Ancona. Sta af en toe even stil bij een uitkijkpunt en geniet. Daal langzaam af naar Portonovo en ervaar deze unieke badplaats.

0 EU-IT-AN-3240145699

Dwaal rond in het authentieke Sirolo. Drink wat op het plein en kijk van daaruit naar de zee en bewonder het fraaie panoramisch uitzicht. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

_Z7D0843_DxO%2024

Vervolg de tocht en bezoek Numana. Wat mondainer en drukker, maar leuk voor een bezoek. Neem een verukkelijk ijsje. 

_Z7D0843_DxO%2024

Kijk vanaf Numana naar de kustlijn met zijn parasols. Daarna is het tijd om via het binnenland door te rijden naar bijvoorbeeld Loreto, de bijzondere bedevaartsplaats waar u de kerktorens linksboven al ziet liggen.

Naar Le Marche Blog Reis