LE MARCHE BLOG

bianchello del metauro

Bianchello del Metauro, dé witte wijn van Le Marche?
De Bianchello del Metauro kreeg in 1969 de status DOC, twee jaar nadat de Verdicchio di Matelica de status DOC kreeg. Voor de Bianchello del Metauro een erkenning van de hoge kwaliteit die deze witte wijn al sinds tijden heeft. In achttien gemeentes in de provincie Pesaro-Urbino wordt de bianchellodruif (ook wel biancame genoemd) verbouwd.

Een jonge Bianchello is een levendige, veelzijdige en frisse witte wijn met in de neus perzik, bloemen en witte peren. Goed te drinken als aperitief wijn. Prima bij voorgerechten met pecorino (kaas) en charcuterie. De vollere varianten van de Bianchello doen niet onder voor andere goede witte wijnen uit Le Marche. Zeker als zij (gedeeltelijk) op hout zijn opgevoed en wat ouder zijn. Een Bianchello, het proeven waard. 

_Z901461_DxOPS24

Wij willen u voorstellen aan “Azienda Agricola Roberto Lucarelli”. Omdat Roberto een enthousiaste en gepassioneerde wijnmaker is. Zijn wijngaarden zijn als de hagen in een siertuin, de cantina is om door een ringetje te halen. Alle aandacht gaat naar de druiven en het maken van de wijn. Zij (zijn vrouw Esther en de zonen Samuele en Federico) geven de traditie van de grond aan ons en de volgende generaties door.

Naar Azienda Agricola Roberto Lucarelli