LE MARCHE BLOG

lacrima di morro d'alba

Lacrima di Morro d’Alba
Net zo kenmerkend als de Verdicchio is de Lacrima di Morro d’Alba. De Verdicchio ontleent zijn naam aan de groene (verde) glans van de wijn. De Lacrima krijgt zijn naam door het “tranen" van de  druif (la lacrima betekent de traan, door het barsten van de dunne druivenschil loopt sap in “tranen” over de druif). Het krijgt de toevoeging Morro d’Alba naar de stad waar hij exclusief wordt verbouwd.

De wijn is donkerrood met licht paarse nuances. Vol en evenwichtig in de mond, intens fruitig (rood fruit als frambozen, kersen en pruimen) met een rijke afdronk. Kenmerkend voor de Lacrima is de “bloemige” geur van roosjes en viooltjes. Hij is stevig, vol en toch aangenaam zacht. Breed inzetbaar bij verschillende pasta gerechten of bij vlees en gevogelte! En ook uitstekend geschikt om zomaar gewoon te genieten van een goed glas wijn. 

placeholder image

Wij willen u voorstellen aan Vicari. Omdat zij diepgeworteld zijn in Morro d’Alba. En Vico en Valentina aardig, bescheiden en bekwaam zijn. Omdat zij behalve Lacrima, ook diverse mooie Verdicchio dei Castelli di Jesi maken. En ook, heel bijzonder: een Spumante rosato di Lacrima Metodo Classico.

Naar Vicari