LE MARCHE BLOG

reis

Soms lees je weleens dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Ik vind het wel fijn om soms een doel in het leven te hebben. Als je dan op je -al dan niet geplande- bestemming bent kun je meteen gaan ronddwalen of de highlights uit de gids gaan bezoeken. Wat is er op tegen een mooi terras uit te zoeken, om je heen te kijken en een drankje te nemen? Laat de sfeer op je inwerken en dwaal daarna (gepland of ongepland) rond. Je zult zien dat je de mooiste dingen tegenkomt. En als je wat mist heb je in ieder geval een goede cappuccino of een mooie Verdicchio genoten.

Le%20Marche%20Blog%20LM


Wij begonnen in Urbino eerst met een lekkere Cappuccino met brioche in Caffè Pascucci in de via Sasso 123. Rustig rondkijken en beslissen waar je naartoe gaat. Lees meer over Urbino.

Naar Urbino
Naar cappuccino

In Italië zijn er gedurende het hele jaar, met name in de zomer, diverse “Feste e Sagre” zeg maar (volks)feesten. Op de site "eventiesagre.it" staan er al 491 vermeld. Zo zijn er feesten ter ere van de plaatselijke heiligen zoals: Sagra di Pietro e Paulo. Daarnaast zijn er feesten voor alles dat eetbaar is: Ravioli, Stoccafisso, Vongola, Fragole, Lamponi, Stringozzo, Polenta, Zucchina en Tagliatelle en ga zo maar door.

Vaak zijn het lokale feesten waar het dorp massaal voor uitloopt. Soms begint het met een heilige mis of een processie (religieuze feesten), maar altijd eindigt het met eten en drinken. Aan lange tafels en in de keuken het plaatselijke comité dat al maanden bezig is met de voorbereiding. Het is een goede gelegenheid om elkaar weer te zien en met zijn allen bij elkaar te zijn.

placeholder image

Hoe weet je -als niet dorpeling- van dergelijke feesten. Nou gewoon opletten en kijken naar de spandoeken en aanplakbiljetten die er hangen.
In het weekend van 20, 21 en 22 mei 2022 was er eindelijk weer -na twee jaar- een “Festa della Cicerchia” in Serra de’ Conti. Ditmaal “di primavera”, zeg maar lente uitvoering van het feest van deze speciale erwt.

Naar Festa della Cicerchia